Barnløshed

Barnløshed

Når et par har et uhonoreret graviditetsønske, vil de fleste par søge at afklare årsagen til dette, derfor bliver parret henvist til speciallæge til nærmere udredning. Chancerne for et godt resultat ved de forskellige behandlinger ved barnløshed er i høj grad afhængig af årsagen.

På vores klinik foregår det typisk på den måde, at ved første kontakt har parret en lang og grundig samtale med speciallægen, især mhp. tidligere sygdomme, operationer og behandlinger. Efterfølgende er det vigtigt, at parret bliver udredt og undersøgt, for at afklare årsagen til problemet så vidt muligt. Når vi først kender årsagen til barnløshed, kan vi meget bedre og med sikkerhed råde og vejlede vore patienter. Udredninger og undersøgelser indebærer gynækologisk undersøgelse og ultralydsscanning.

Desuden podning og forskellige blodprøver. Desuden undersøger vi mandens sædkvalitet og eventuelt foretager vi testikelscanninger.

I forbindelse med behandlingerne har vi gode muligheder og gode erfaringer med individuelle behandlingsformer. Vi stimulere typisk kvindens ægløsning hormonelt og udløser ægløsning med en indsprøjtning. Man inseminere typisk med sæd ca. 36 timer efter indsprøjtning. Insemination foregår på den måde, at man anbringer den oprensede sæd i livmoderen.

Efterfølgende vil man undersøge, om der opnås graviditet først med graviditetstest og herefter ultralydsscanning.

Patientvejledning